Själva byggnaden, där matsalen ligger härstammar ifrån början på 1500-talet, den är byggd över en äldre källare (där köket ligger) från 12-1300-talet. I början på 1900-talet låg här ”Mäster Henriks Källare”- ett på sin tid berömt kafé. Inriktning på mat: Vi serverar Svensk och Grekisk mat till konkurrenskraftiga priser. Vi håller öppet året om och har fullständiga rättigheter. Lunch och kvällsöppet. På sommaren öppnar vi vår välbesökta utebar & uteservering centralt mitt i stan på Stora Torget.
Musikunderhållning: Thomas Augustson underhåller varje kväll efter midsommar, han hade 10-års jubileum på Nunnan -99, det blev något alldeles extra. Under hösten -99 har fasaden renoverats och till sommaren -2000 öppnade vi vår nya bar på gården. För övrigt kan sägas att matsalen är utsmyckad med konstsmide av Nicko Kaspar och att hela huset är K-märkt. Vi ordnar även catering, festarrangemang och lammgrillningar. Krögaren heter Vasilis Kanellos och kommer ursprungligen från Athen, jobbar i kök och bar och vurmar för grekisk matkvalité.
https://www.nunnanvisby.se/wp-content/uploads/2016/04/Nunnanlogo.png00media2uadminhttps://www.nunnanvisby.se/wp-content/uploads/2016/04/Nunnanlogo.pngmedia2uadmin2008-01-16 21:01:152016-05-09 16:03:44Nunnans historia
Nunnans historia
Själva byggnaden, där matsalen ligger härstammar ifrån början på 1500-talet, den är byggd över en äldre källare (där köket ligger) från 12-1300-talet. I början på 1900-talet låg här ”Mäster Henriks Källare”- ett på sin tid berömt kafé. Inriktning på mat: Vi serverar Svensk och Grekisk mat till konkurrenskraftiga priser. Vi håller öppet året om och har fullständiga rättigheter. Lunch och kvällsöppet. På sommaren öppnar vi vår välbesökta utebar & uteservering centralt mitt i stan på Stora Torget.
Musikunderhållning: Thomas Augustson underhåller varje kväll efter midsommar, han hade 10-års jubileum på Nunnan -99, det blev något alldeles extra. Under hösten -99 har fasaden renoverats och till sommaren -2000 öppnade vi vår nya bar på gården. För övrigt kan sägas att matsalen är utsmyckad med konstsmide av Nicko Kaspar och att hela huset är K-märkt. Vi ordnar även catering, festarrangemang och lammgrillningar. Krögaren heter Vasilis Kanellos och kommer ursprungligen från Athen, jobbar i kök och bar och vurmar för grekisk matkvalité.
Grekisk Buffé
Skall du ha fest?
Varför inte fira med en buffé som innehåller ett 20-tal rätter från medelhavet som t.ex:
Tzatziki
Taramosalata (Kavierröra)
Melitzanosalata (auberginröra)
Dolmades
Grekisk sallad
Oliver
Gigantes (Jättebönor i tomatsås)
Friterad squash
Aubergin
Lammstek
Rostbiff
Mortadella
Souvlaki
Rökt kalkon
Kalamaria (Bläckfisk)
Mousaka
Pastitio
Stifado,
Keftedes (grekiska köttbullar)
Sydlänskt potatisgratäng
Grönsaksröra
Tiropita (Fårostpaj)
Spanatokopita (spenat & fårost)
Baklava, frukt och massor med annat gott…
Minst 10 personer. Prata med oss så sätter vi ihop ett paket som passar dig.
Bageriets Lunch Tisdag 29/1
Biff ala Lindström
Tortellini med gorgonsola sås
Dagens Vegetarisk , Dagens soppa
65:- inklusive Måltidsdricka, Smör, Bröd, Sallad & Kaffe.
Bageriets Lunch Torsdag 30/1
65:- inklusive Måltidsdricka, Smör, Bröd, Sallad & Kaffe.
Transwagon
Transwagon på Nunnans balkong